14 Nis 2015

Flormar Mono Eye Shadow(Flormar Tekli Göz Farı)

  Merhaba bugün sizlere bahara ve yaza çok yakışacak güzel bir göz farından bahsetmek istedim...Gözlerde deniz ferahlığı:)) Mavinin çok güzel bir hali :Turkuaz tonlarda çok hoş ...
  Burda mavi gibi çıksa da içinde hafif bir yeşillik de barındırarak turkuaza çalıyor aslında ...
   Biraz daha uzaktan çekim
  Bu resimde elimin üstüne tek kat uyguladım...
  Bu resimde ise iki kat uyguladım ...
  Her renk gözle uyum sağlayacağını düşündüğüm tatlı bir mavi...Ben tek kat uyguluyorum bazen göz kapağıma.Açık,doğal bir turkuaz olarak duruyor.Kirpik altlarıma da turkuaz bir kalem uyguluyorum çok ince :) Bir de tatlı pembe bir rujla taze ve ferah bir makyaj oluyor...Güzel bir renk...Denemek isteyenlere tavsiye olunur :))
    
    Ambalaj arkasındaki numarası 004857
     Sevgiyle kalın :)))


8 Nis 2015

La Roche Posay Miseller Solüsyon

Merhabaaa, bugünkü konuğum bioderma h2O 'ya rakip olabilecek sıkı bir ürün.La Roche Posay Solution  Micellaire Physiologique...
 Göz,ten ve dudak makyajımı çıkartıyorum.Non komedan bir ürün.Bioderma suyla kıyaslarsam yapısı daha yağlıymış gibi ama kesinlikle yağlı değil.Sadece verdiği his öyle.Kolayca çıkarıyor makyajı.Gayet etkili.Durulama gerektirmiyor fakat ben durulamadan rahat edemiyorum.Bioderma H2O yu da duruluyorum.Hassas karma cildimi rahatsız etmeyen bir makyaj çıkarıcı.Dönem dönem bioderma h2o ile bunu dönüşümlü kullanıyorum.Her ikisinden de çok memnunum.
   Sevgiyle kalın:)))))

7 Nis 2015

La Roche Posay Respectissime Suya Dayanıklı Göz Makyajı Temizleyicisi

 Ürün bir harika.....Suya dayanıklı makyajımı mıknatıs gibi çekiyor,temizliyor.
  Kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekli.Hassas gözler ve göz çevreleri için ideal.Durulama gerektirmiyor.Göz çevrenizi ve gözleri kir ve makyajdan arındırıyor.Güzel bir ürün.Tavsiye olunur:))
  125 ml'lik ambalajda oldukça bereketli.

4 Nis 2015

La Roche Posay Toleriane Fluide Nemlendiricim

 Günaydın günaydınnn... :)) Çok güzel bir sabah:) Günümüz bu gün gibi aydın olsun :)Çok sevdiğim nemlendiricilerden biri daha...O kadar çok ürün deniyorum ki.Karma-hassas-yağlı cilt tipine sahipseniz zaten doğru ürünü bulmak için birçok ürün deniyorsunuz ister istemez.
    La Roche Posay'in ürünlerini severek kullanıyorum.Bu nemlendiriciyi de yağsız olması sebebiyle almıştım.Gerçekten de memnun kaldım.Jel yapıda,hafif ve yağsız bir nemlendirici.Non komedojenik.Gözenekleri tıkamıyor.Sivilce yapmıyor.Hassas cildi yatıştırıyor...Ee daha ne olsun?Çok severek kullandım kış aylarında.Dönem dönem legere'i kullandım.Hiçbir sorun yaşamadım.Bu ürünün kokusu da yok.Hassas ciltler için ideal bir ürün.Hassas-yağlı ciltlere öneririm.Karma-yağlı ve karma-kurular da kullanabilir.Çok iyi nemlendiriyor.Üstelik hafif ve yağsız.Beni bu ürünle tanıştıran arkadaşım Havva'ya teşekkür ederim.O önermese almazdım:))
    Sevgiler:)))

1 Nis 2015

Avon Cherish Parfüm ve Vücut Losyonu

   Herkese merhaba,
Bugün sizlere avonun yeni çıkarmış olduğu "Cherish" adlı parfümü tanıtmak istedim...
  Şişesi de çok şık bir parfüm:) Yasemin,zambak,misk ve kremsi odun notaları şeklinde kalıcı bir parfüm olarak tanımlamış avon...Kremsi,zarif ve kadınsı bir koku olarak tanımladım ben de:) 
   Bu parfümde vanilya kokusu da hissettim,parfümü oluşturan notalarda böyle bir şey yazılmamıştı fakat ben vanilya kokusu algıladım hem de yoğun olarak.Yanılmış da olabilirim,kokulara bazen yorumlarımız da karışıyor:))
   Ben " Cherish" parfümü,Avon'un klasikleşmiş kokularından Little Black Dress ' e benzettim.Okuldan öğretmen arkadaşlarımdan Sevgili Gamzeciğim de Little Black Dress e benzetti.
   Parfüm yanında 150 ml'lik vücut losyonuyla birlikte geldi.
 
   Vücut losyonunun kokusu daha hafif ve hoş geldi bana...Ben hafif kokulardan hoşlanıyorum.Parfüm de sıktıktan bir saat sonra açılıyor ve hafifliyor,ben o halini daha çok beğendim.Oldukça kalıcı bir koku.Zaten edp formatında.
   Umarım fikir verebilmişimdir.Sevgiler:)

31 Mar 2015

Avon Only Imagine Parfüm ( EDP )

 Merhaba :) Avon'dan " Only Imagine " parfümle karşınızdayım.Bahar gibi kokuyor.Bu aylara çok yakışır diye düşündüm...
   Edp olduğu için kalıcılığı iyi sayılabilir.Şöyle söyleyeyim Avon'a göre iyi:)) Çiçeksi-meyveli,ferah ve tatlı bir koku.Ama şekerli değil.Yeşil elma,menekşe ve yumuşak misk notalarından oluşuyor.
    İlkbaharın kokusu gibi,taze kokan bu parfümün şişesi de oldukça güzel değil mi?Romantik ve şık bir tasarım.Fırfırlı tülleriyle bana çocukluğumda giydiğim sevimli etekleri hatırlattı :))
     Denemek isterseniz avon kataloglarından 31 liraya sahip olabilirsiniz...
       Sevgiyle kalın :))))

29 Mar 2015

Maybelline Color Sensational Mango Diamonds

 Çok severek kullandığım favori rujlarımdan bir tanesi...Çantamdan eksik etmediğim sürekli elimin altında tutma gereği hissettiğim güzel rujum!

   Ruju epeyce sömürdüğüm ne kadar da belli ...Ancak söylemeliyim ki kozmetik malzemelerimi temiz kullanırım buna rağmen ambalajı çok iyi olmadığı için bu rujum çok hasar görüyor...Neyse renk çok çok güzel olduğu için benim için bu,çok da sorun değil :)
   Çok tatlı bir mercan rengi ...Mercan alt tonlu şeftali gibi de durabiliyor farklı ışıklarda.Islak bitişli,bol nemlendirmeli,yumuşacık sürümü olan harika bir ruj.Tam benlik :))
   Sizin için bahçemizde çektim fotoğrafları...Doğanın güzelliği ile daha da güzel oldu ruj.Renge bakar mısınız?
    Çok güzel...
   Her ten rengine yakışacağını düşünüyorum :)
    Maybelline Mango Diamonds 445 no'lu ruj...Sizin de favoriniz olabilir...Sevgiler:)

28 Mar 2015

La Roche Posay Hydreane Rich Krem

  Herkese selam, bugün kuru ciltler için bol nemlendirme sunan bir kremden bahsetmek istiyorum...La Roche Posay laboratuvarlarında "La Roche Posay Termal Suyu" ile üretilen parabensiz bir nemlendirici.İki versiyonu var "rich" ve "legere".Rich ,kuru ciltler için yoğun nemlendirme amacıyla üretilmiş; Legere ise normal-karma ciltleri nemlendirme amacıyla üretilmiş.Onun yazısını daha önce yazmıştım.
   Beni takip edenler bilir,karmadan yağlıya dönük bir cildim var ve kış başladığında soğuk havalarla cildimin kuru olan bölgelerinde aşırı bir hassasiyet oluşmuştu.Kabuklanma-pullanma,aşırı gerilme.Özellikle ağız çevremde yaşadığım bu sorunlar kabusum olmuştu ve ben de bir umutla hydreane rich nemlendiriciyi aldım.Bu ürünle birlikte legere'i de sipariş ettim onu da daha hafif yapısıyla t bölgeme uygularım diye düşünerek....Peki neler gözlemledim?
   Ben bu kremi gece kremi niyetine çok kuruma sorunu yaşadığım bölgelere uyguladım.Pullanma ve kabuklanma sorunumu çözdü.Cilt hassasiyetimi giderdi.Gergin cildimi yatıştırdı.Ancak;
   Karma yağlı cildime ağır geldiği için sürekli kullanamadım.Karma ciltlere ağır gelebilecek kadar yağlı bir krem.Ben bu anlamda "legere" i daha rahat kullandım.
    Sadece kuru bölgelere sürdüğüm halde cildime ağır geldi ve zor emildi.Ancak kabul ediyorum ki zaten benim cilt tipim için üretilmiş bir krem değildi.Ve bunu  bilerek aldığım için hayal kırıklığı yaşamadım.
   Daha önce de belirttiğim gibi zaten kriz döneminde (Cildim aşırı derecede pullanıp kabuklanmıştı bir dönem) almış olduğum bu kremden beklentim,harikalar yaratması değildi elbette.Aşırı gerilmemi ve kurumamı halletmesi benim için yeterliydi.Beklentimi karşıladı diyebilirim.
   Kuru,hassas ve çok kuru ciltler için harika bir nemlendirici olabilir.Zaten bu krem,bu cilt tipleri için özel üretilmiş.Karma ciltliyseniz siz de benim gibi çok kuruyan bölgelerinize uygulayabilirsiniz.
     Makyaj altına da kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım.Makyaj bazı olarak kullanılabilir. 
     Kıvamlı,yoğun bir nemlendirici arıyorsanız ürün tam size göre....
    Sevgiyle kalın :)))

27 Mar 2015

Nonique Yoğun Nemlendirici Göz Etrafı Kremi

  Merhaba,bugün sizlere organik bir göz çevresi kremi tanıtacağım...
  Bu ürünü üç aydır düzenli kullanıyorum ve artık yorumlama vakti :) Öncelikle ürünün özelliklerine bakalım : 
  1- Taze ıhlamur ve yeşil zeytin kokuludur.
  2- Çok kuru ve yıpranmış ciltlere önerilir.
  3- Hem nemsizlik hem çok kuruma sorunu olan kişilere uygundur.
  4- Yenileştirilmiş bir cilt elde edilmesine destek olur.
  5- Göz çevresindeki çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
  6- Mat ve solgun göz çevresini nemlendirerek ışıldayan bir görünüme kavuşturur.
 7- Göz çevresindeki ton ve renk farklılıklarını dengeler. 
  8- Göz çevresindeki kuru cildi yoğun şekilde nemlendirir.
  9-Göz çevresindeki cilt dokusunu pürüzsüzleştirir.
  10- Göz çevresinde oluşan şişlikleri azaltmaya yardımcı olur.
  11-Ürün ambalajları doğada atık bırakmayan geri dönüşümlü malzemeden üretilmiştir.
   Benim yorumlarım şöyle :
  **Ürün çok hoş ve doğal kokuyor.Rahatsız eden bir koku değil kesinlikle.
  **Göz çevresini çok iyi nemlendiriyor.Yumuşacık ışıl ışıl yapıyor cilt dokusunu.
  **28 yaşında biri olarak çok fazla ince çizgim olmamakla birlikte ; göz çevresini çok iyi nemlendirdiği için çizgi görünümünü hafifletiyor.
  ** Göz altındaki morluk ve şişliklere etkisini gözlemleyemedim.Bu konuda başarısız.
  **15  ml'lik kutusu tüp şeklinde ve ince uçlu.Kullanım kolaylığı ve hijyen açısından bu çok iyi.Ayrıca azıcık ürün tüm göz çevresini iyice nemlendirmeye yetiyor.Bu sebeple ürün epeyce götürüyor sizi.
  **Ürünü lilakutudan 33 liraya aldım.
   Göz kreminden beklentiniz "iyi nemlendirme" ise denemelisiniz.Fiyatına göre gerçekten çok kaliteli.
   Ayrıca içerik olarak tertemiz ve organik sertifikalı...Ben içim rahat bir şekilde kullanabiliyorum ve memnunum.Ancak aynı markanın göz çevresi sıvısını da aldım meraktan.Onu da deneyeceğim yazısını yazarım yakında.
   Bu kremi makyaj altına da kullandım ve kuruma soyulma yapmadı.Göz makyajı altına rahatlıkla kullanılabilir.
   Göz çevremde yeni beyaz nokta yapmadı.Benim göz çevremde beyaz yağ butonları var.Yenilerini eklemediği için çok mutluyum. 
     Almak isteyenlere umarım yardımcı olmuşumdur.Sevgiler :)

23 Mar 2015

Bioderma Photoderm Max Spf 50+ Ultra Fluide Renksiz Güneş Koruyucu

  Haftanın ilk gününden herkese merhaba!
Daha önce "renkli" olanını burada tanıtmıştım.Bugünkü konuğum Bioderma'nın karma-yağlı-hassas ciltler için geliştirdiği hafif yapıda,renksiz güneş koruyucusu :))
  Pek çok blogta tanıtılan bir ürün.Bu yüzden teknik yanlarından çok bende oluşturduğu izlenimleri paylaşmak istiyorum... Öncelikle benim cilt tipim yağlıya dönük karma...Oldukça da hassas.Bu bilgiyi verdikten sonra ürünü inceleyebilirim:
 **Ürün içeriklerine dikkat eden biri olarak bu güneş koruyucusunu bioderma kalitesine de güvenerek içim rahat bir şekilde alıyorum.
**Yağlı ciltler için hafif ve akışkan kıvamıyla  gerçekten ince bir koruyucu.İnce olmasına rağmen çok etkili ve suya dayanıklı.
**Diğer bloglarda yüze sürüldüğünde beyazlatma etkisinin olmadığı yazılmış genel olarak ben buna katılmıyorum.Ürün neredeyse bir ton daha beyaz yapıyor tenimi.İlk sürüldüğü anda oldukça beyaz hatta.Ancak 20 dk sonra cilt tarafından iyice emildiğinde bu beyazlık hafifliyor.Ciltle bütünleşen,rahatsız etmeyen,maske gibi durmayan bir beyazlık.
**Cildimde herhangi bir iritasyona sebep olmadı.Zaten non komedojenik.Gözenekleri tıkamıyor dolayısıyla sivilce de yapmıyor.
**Yüzüme sürdüğümde çok parlıyor.Mat bitişli bir koruyucu değil.Bu bazen can sıkıcı olabiliyor.
**Bir daha alır mıyım?Etkili olduğu için evet alırım.Gülü seven dikenine katlanır:))
     Benim deneyimim böyle oldu.Hepinize sevgiler :)) Hoş kalın :))) "Hoş" kalın :))

21 Mar 2015

La Roche Posay Hydreane Legere


   Uzun zamandır kullandığım nemlendiricim...Karma-yağlı cildimi rahatlatan bir krem.
    Ürün 40 ml'lik tüpte.Tüpteki ürünleri hijyen açısından daha çok seviyorum.Karma ciltleri oldukça iyi nemlendiriyor.Kuru bölgelerimi çok rahatlatıyor.Ancak t bölgemde hafif parlama yapıyor.Makyaj yaptığım için de kullandığım ten makyaj ürünlerim bunu iyi bir şekilde dengeliyor.Parlama sorununu bu şekilde çözüyorum açıkçası çok dert değil benim için.Kuru bölgelerimin nemlenmesine daha çok dikkat ediyorum.Aksi takdirde pul pul dökülmelerim oluyor kuruluktan.Bu bakımdan bu krem oldukça başarılı.
   Ayrıca kutusunda da yazdığı gibi mükemmel bir makyaj bazı.Üstüne çok rahat makyaj yapılabiliyor.Karma ciltler için kullandığım diğer nemlendiricilerde,üstüne makyaj yaptığımda kuru olan bölgelerde soyulma ve pullu bir görüntü oluşuyordu.Bu nemlendiricide böyle bir sorunla karşılaşmadım.Bu çok iyi bir özellik benim için çünkü makyajımda oluşan kuru-pullanmış cilt görüntüsünden beni kurtarıyor.Gelelim La Roche Posay ne demiş ürün hakkında?
    *** Parabensiz olması iç rahatlatıcı :)
        Cildin hassasiyetini gerçekten alıyor.
     Bakalım başka ne yazılmış???
 *** Gündüz veya gece kullanılabilen bir nemlendirici olması da benim için uygun.Çünkü gece için ayrı,gündüz için ayrı bir nemlendirici kullanmak bazen üşenmeme sebep olabiliyor :)) 
 ***Güneş koruması olmaması benim açımdan sorun olmadı çünkü ten makyaj ürünlerimde zaten güneş koruması bulunuyor.
***Hafif ve hoş bir kokusu var.Kokulara karşı hassasiyetim olmasına rağmen beni rahatsız etmedi.
***Emilimi kolay,çabucak emiliyor.Sabahları genelde aceleyle makyaj yaptığım için bu da güzel bir özellik.Uzun süre beklemenize gerek yok.
***Son olarak,uzun süre kullanabileceğiniz bir krem.Bereketli.Çok az bir ürün tüm yüze yeterli oluyor.
***Ha bir de :)) Son olarak demiştim ama son bir şey daha geldi aklıma : Karma ciltlere yönelik bir ürün olduğu için söylüyorum bunu."Dengeleyici" özelliği daha iyi olabilirdi.Keşke t bölgemi parlatmasaydı.İşte o zaman süper ötesi olurdu:))Ama çok iyi dengeleyenler de makyaj altında iyi durmuyor mutlaka kuru bölgenizde soyulma yapıyorlar.Ya da ben tanışamadım öyle bir kremle :))
      İlgileniyorsanız deneyin derim.Gerçekten iyi bir nemlendirici.Ayrıca fiyatı da uygun:)
     Sevgiyle kalın:) Hoş vakitler geçirmeniz dileğiyle ...

Oriflame Voyager Woman Edt

  Çok güzel bir cumartesiden kucak dolusu sevgiler.Bugün ekinoks tarihi yani gece ve gündüz süresi eşit...Bundan sonra yaz hızla gelecek,günler uzayacak:)) Yaz mevsimini seven biri olarak içim kıpır kıpır :) Yaz yaklaşırken size çok ferah misler gibi kokan yaza çok yakıştırdığım bir parfümden bahsetmek istedim.Oriflame Voyager Bayan Parfümü.
    Ürünün katalogtaki tanıtım yazısı şöyle:
  "Ruhunuzu ve içinizdeki özgürlük tutkusunu serbest bırakın.Voyager Woman egzotik Feioja meyvesinin ve yeşil tropikal çiçeklerin yoğun,büyüleyici kokusunu harmanlayarak benzersiz bir parfüm ortaya çıkarıyor." Peki ben neler hissettim bu kokuyla ilgili?
  Ürün rengi gibi ferah,su gibi yağmur gibi bir kokusu var.Doğanın tazeliği gibi canlı fresh bir koku sarıyor sizi.Serin ama aynı zamanda tatlı,meyveli ancak sizi meyveye boğmayan daha çok tazelik kokan,okyanus ferahlığı gibi havası olan bir koku...Bana egzotik tropikal adaları anımsatan bir parfüm.Bende uyandırdığı hisleri anlatmaya çalıştım.Çünkü bir kokuyu anlatmak oldukça zor ve soyut bir konu...Çünkü kokular insanda daha çok " his" uyandırıyor bence...Ağır kokulardan hoşlanmıyorsanız yaz kış kullanabilirsiniz.Ancak ben yaza daha çok yakışacağını düşünüyorum.
       Edt formatında ve 50 ml'lik bir koku.
   Oriflame kataloglarına ulaşabilirseniz %50 indirim dönemlerinde 30 lira gibi bir fiyata satın alabilirsiniz.
      Hafif ve fresh bir kokuya göre oldukça kalıcı geldi bana.3 saat kokusunu alabiliyorum püfür püfür :))Tazelik kokan parfümler genelde 1-2 saatten sonra uçup gidiyor.Ancak Voyager hem hafif hem kalıcı bir parfüm.Tabii ki baharatlı-oryantal kokularla kıyaslamıyorum...Zaten ben parfümümü tazelemeyi de seviyorum. 
      Benim diyeceklerim bu kadar.Sizin yaza yakıştırdığınız parfümler hangileri? 
          SEVGİLERİMLEEE ... :))))

20 Mar 2015

Missha Perfect Cover BB Krem No:27

  Herkese güzel bir cumadan merhaba!
  Daha önce 23 numarasını burada incelemiş olduğum Missha BB'nin bu kez de 27 numarası ile karşınızdayım :))
    Kapatıcılığı muhteşem bir seri :)Adının hakkını vermişler "Perfect Cover" !!!
  Ürün bu şekilde pompalı şişede.Hijyen ve kullanım kolaylığı açısından oldukça kullanışlı...Ambalajdan geçer not aldı:))
   Ürün 50 ml tüpte...Oldukça bereketli olduğunu söylüyorlar.Ben daha yeni aldım,kullanıp göreceğiz ne kadar götürecek bizi :))
    Bu 27 numara tam benim tenime oldu orta esmer buğday tenli(daha tam olarak karar veremedim:)) biri olarak cuk oturdu.Boynumla yüzüm arasında ton farkı olmadı en azından ...
   Bu fotoğrafımda yüzümde 27 numara var...Pencere önünde çekilmiş bir foto olduğu için ışık biraz beyazımsı göstermiş ancak oldukça tatlı bir buğday tonu :)
   Bu fotoğrafta da iki yazı arasındaki alanda bb kremin eldeki duruşunu görebilirsiniz...
      Kapatıcılık süper...Fondöteni kesinlikle aratmıyor.Üstelik spf 42 gibi yüksek bir güneş koruması var...Ancak nemlendirmesini yeterli bulmadım.Karma yağlı cilt tipine sahip olmama rağmen bende kuruma yaptı.Yüzüm karma olduğundan yağlı t bölgemde gayet iyi;ancak diğer kuru alanlarda ciddi bir kurutma yaptı.Gün ortasında cildim kuruluktan geriliyor o derece yani :( Üstelik cilt bakımımı yapmadan asla ten makyajına geçmem.Altına iyi nemlendiren sağlam bir nemlendirici sürmeme rağmen bu kuruluk hissinin önüne geçemedim.
   Bu sorunu çözersem bittikçe alacağım ürünlerden.Rengini ve kapatmasını çok iyi buldum.Bir de yüzde doğal duruyor."Heyy bende makyaj var!" diye bağırmıyor surat...:):) Gayet soft bir şekilde uyum sağlıyor ciltle...
    Bendeki izlenimi böyle oldu bu kremin.Umarım ilgilenenlere yardımcı olmuşumdur:)Sevgiyle kalın:)

19 Mar 2015

Avon Smooth Minerals Ruj Apricot Glow

  Herkese merhaba,bugünkü konuğum uzun zaman önce aldığım bir ruj hakkında.Kendisini,rengini,dokusunu çok sevdim.Bitmek üzere olunca da bitmeden sizinle paylaşayım dedim.
   Avon smooth minerals ruj serisinden apticot glow...Renk çok güzel.
   Dudaklarda kahve-şeftali arası hoş bir nude olarak duruyor.
   Bu da farklı ışıkta çekim...
    Gördüğünüz gibi çok kullandım bunu,bitmek üzere :(  Malesef avon kataloğunda da göremedim.Seri kalktı mı acaba diye de üzülüyorum.
   Çok beğendiğim bir ruj olduğu için paylaşmak istedim :) 
         Sevgiyle kalın :)))

17 Mar 2015

Yves Rocher Durulanmayan Saç Bakım Kremi

   Herkese kucak dolusu sevgiler!Bugün sizlerle paylaşmak istediğim ürün,saç bakımımda severek kullandığım bir bakım kremi...
 
    Ben kendisiyle beş ay önce tanıştım ve düzenli kullanan biri olarak artık yorum yapabileceğimi hissettim :) Beni bu ürüne yönlendiren şey içeriğinin temiz olmasıydı.En azından saça nefes aldırmayan "silikon" maddesi bu üründe bulunmuyor.Silikon özellikle şampuan ve saç kremlerinde bulunan,saçı yumuşacık yaparak gönlümüzü fetheden ancak ne yazık ki saç derisinin gözeneklerini tıkayan zararlı bir madde.Bu madde saçların açılmasını,kolay taranmasını sağlarken saçı bir plastik gibi kaplayarak nefes almasını önleyen bir kimyasal ve malesef birçok markanın içine girmiş durumda.Bu maddeye karşı siz de benim gibi hassas davranıyorsanız alacağınız ürünün arka kısmında yer alan içindekiler bölümünden "dimeticone" ya da sonu "cone" ile biten kelimelerden kontrol edip dimeticone(silikon) yazan ürünlerden uzak durabilirsiniz.Emin olun saçlarınız size teşekkür edecek:)Çünkü nefes alacaklar!
   İçeriğini okumak isteyenler için kullanılan maddeler yukarıdaki fotoğrafta yer alıyor.Silikonsuz ve parabensiz olması benim için çok büyük bir artı...Çünkü saçlarım çok işlem gördüğü için yıprandı ve ben onlara iyi bakmak zorundayım:) 
       Evet,ben bu bakım kremini saçlarımı yıkayıp hafifçe kuruttuktan sonra ama saçım hala nemliyken saç uçlarıma uyguluyorum.Hafif dalgalı doğal bir görünüm kazanıyor saçlarım.
    Yukarıdaki gibi...Saçlarınızı doğal şekillendiriyorsanız gerçekten işinize yarayacak bir ürün...Bunu sürdükten sonra saçlarımı fönleyip düzleştirdiğim de oldu bu şekilde de iyi sonuç aldım.Ancak saçlarıma ısı veren saç şekillendiricileri olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden ben daha çok bu kremle hafif doğal dalgalar oluşturuyorum.Saçım ince telli ve düz olmasına rağmen saçlarımı hafif dalgalandırıyor bu hoşuma gidiyor:)Üstelik maşa kullanmadan sadece ellerimle ovarak bu sonucu alıyorum.Aynı zamanda saçlarımı beslediğini,kırık saç uçlarımı onardığını bilmek de güzel.İçimi rahatlatıyor.Ürün 50 ml olmasına rağmen çok bereketli.Düzenli kullanımda 2,5 ay gidiyor.Kiraz büyüklüğünde bir ürün saç uçlarıma ve yarıya kadar saç boyuma yetiyor.Zaten saç diplerime uygulamıyorum.Oldukça bereketli bir ürün yani yinelemek istedim:)))
   Almak isteyenlere fikir verebilmişimdir umarım...Sevgiyle kalın :)))

14 Mar 2015

Dr.Organic Snail Gel

    Herkese güzel bir cumartesiden merhaba !
  Bugün sizlere, cilt bakımımda çok memnun kaldığım bir üründen bahsetmek istiyorum:Dr.Organic Snail Gel
Salyangoz jellerini ilk çıktıkları günlerden beri merak etmiştim.Fakat bugüne kadar içeriği temiz,güvenilir bir markanın ürünü ile tanışma fırsatım olmadı.Açıkçası her markaya güvenemedim de...Bir de sevimli salyangozlara zarar verilip verilmediği kafamı çok kurcalıyordu.Sonuçta ben bakımlı olacağım derken; bir canlının öldürülmesini vicdanım asla ama asla kabul etmeyecekti.Tam da bu sorulara kafamda yanıt ararken Sevgili Ayşenur Yazıcı'nın bu konudaki yazısını okudum.Kendisini ve yöneticilerinden biri olduğu "LilaKutu"yu ilgiyle takip ediyorum.Siz de içeriği temiz,hayvanlara zarar verilmeyen ürünlerle ilgileniyorsanız LilaKutu ilginizi çekecektir.Bakmak isterseniz buraya.Her türlü soruma sabırla cevap verdikleri ve beni bilgilendirdikleri için lilakutu ekibine buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.Gelelim Dr.Organic Salyangoz Jeline...Ürün şöyle diyor :"Salyangoz jeli ve aloe vera'nın eşsiz bileşimi ile cilt hasarları ve kızarıkları onarır, deriyi yatıştırır, kuruluk ve hassasiyetin giderilmesine yardımcı olur... Çok çabuk emilen bir jeldir ve "serum" gibi krem altına uygulanır... Özellikle tahriş olmuş ve hasar görmüş ciltlerde kullanımı tavsiye olunur..."Rozasea", "kılcal damarlı", "incelmiş" ve "hassasiyet geliştirmiş" ciltlere uygun bir onarıcıdır... Salyangoz salgısının iyileştirici etkisinin keşfedilmesi sonucu hasarlı cilt sağlığına yardımcı olması için krem ve jel olarak üretilmişlerdir... Salyangoz sıvısının doğal olarak içerisinde allantoin maddesi, protein ve vitaminler, doğal antibiyotikler, kolajen ve elastin, glikoik asit bulunmaktadır... Mineral yağ içermemektedir.Genetiği değiştirilmiş hammadde kullanılmamıştır. Paraben, SLS içermez, sentetik renklendirici ve koku kullanılmamıştır."(LilaKutu'nun sitesinden alıntı yapılmıştır.)
 Bendeki serum olarak kullanılan jeli...Bir de kremi varmış onu da en kısa zamanda denemek istiyorum.Ürün resimde görüldüğü gibi şeffaf,renksiz yapıda.Çok hafif bir jel.Kesinlikle çok etkili.Çok memnun kaldım.Ben karma-yağlı bir cilde sahibim.T bölgemde ve yanaklarımda gözeneklerim var.Ayrıca 4 yıl önce sivilce tedavisi gördüğüm için hassas,susuz bir cilt...Cildim karma olduğu için kuru bölgelerde pul pul dökülmeler ve kabuklanmalarım oluyordu.Salyangoz jeli beni o kadar rahatlattı ki resmen aşık oldum kendisine.Ürünü temizlenmiş cildime yatmadan önce serum olarak uyguluyorum ve emildikten sonra nemlendiricimi sürüp yatıyorum.Sabah kalktığımda pamuk gibi yumuşacık bir ciltle uyanıyorum.Ve t bölgesi yağlı olanlar bilirler ki sabah uyandığımda özellikle burun üstünde olan yağlanma-parlama kesinlikle olmuyor.Bu his Müthiş!Sürüldüğünde serin bir etki yaratıp anında emiliyor.Ciltte bir dirilik hissediyorsunuz.Susayan cildim,sanki su vermişim gibi canlanıyor.Yağlı bölgedeki yağlanmayı alıp da kuru ve kabuklanan hassas bölgeyi nasıl güzelce yatıştırıp nemlendiriyor anlamadım(Yani o kadar ürün deneyen biri olarak aklım bunu almıyor alışık değil bünye :)).Bu konuda kesinlikle çok başarılı.Gözeneklerimi küçülttüğünü hissediyorum ve gözle görülür bir değişiklik de var.Yakınlarım soruyor sen yüzüne ne yaptın diye...Cilt tonum ciddi derecede aydınlandı.Ürünü üç aydır düzenli kullanıyorum.Düzenli kullanmamın da etkisi vardır tabii ki.LilaKutudan 139 liraya kargo bedava olarak almıştım gayet de bereketli.Sadece geceleri serum olarak kullandığım için azıcık bir ürün bile tüm yüzüme yetiyor.Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi üç ayda,  yarısına bile gelmedim.Temiz içerikli olması,sevimli salyangozlara zarar verilmemesi ve çok etkili bir ürün olması sebebiyle parasını hak eden bir ürün olduğunu düşünüyorum.
Cilt özellikleriniz uyuyorsa bütçenizin uygun olduğu bir zamanda deneyin derim.Umarım aydınlatıcı bir yazı olmuştur.Sevgiyle kalın :))

13 Mar 2015

Maybelline Watershine Ruj Juicy Bubblegum

   Herkese Merhaba...
   Bugünkü konuğum Maybelline  Watershine serisinden : JUICY BUBBLEGUM , yani no:5  
   Bu rujlar ıslak bitişli ve serinin nemlendirmesi gerçekten çok iyi...
     Çok tatlı bir pembe,barbie bebek dudağındaki o tatlı pembeden :))
   Bu serinin sürümü yumuşak,kullanımı kolay...Sür ve çık ...
       Ambalajları da parlak ve şık :)
      Açık lila renkte ... Bu rujları renkli lip 
      balmlara benzettim.Fazla renk 
      vermiyorlar.Pigmentli  değiller.Dudaklarında doğallıktan hoşlananlar için biçilmiş kaftan :)Sık tazelemek gerekiyor.Kalıcılıkları 1-2 saat.Dudak kusurlarını göstermiyorlar.Kullanışlı buldum ve ruj koleksiyonumun sevilen üyeleri :))

11 Mar 2015

Missha Perfect Cover BB Krem No:23

  Çok yazıldı, çok konuşuldu...Missha bb krem ...Ben daha yeni tanışabildim kendisiyle.Bir de ben anlatayım :) Fotoğraflarla desteklemek istiyorum Missha Bb nin kalıcılığına bayıldım.Bunun için güne başlarken,gün ortasında ve gün biterken sizin için resimledim:)
     Fotoğrafa da yazdığım gibi sabah Missha'yı yüzüme sürdüm ve tenimle bütünleşmesi için 20 dakika sonra çektim:) Aşağıdaki 4 saat sonra benim için gün ortası :)

  Bu kapalı ortamda çekildiği için çok canlı çıkmasa da yüzümde ilk sürdüğüm andaki canlılığı ile duruyordu.Özellikle baktım aynada defalarca ...İnanamadan.Çünkü daha önce de bb krem kullanmıştım ve üç saat sonra hafifletip uçtuğunu hissederdim...Bu ne dedim ?Ben daha önce bb kullanmamışım :))
  Günün sonunda ben,missha bb kremden daha yorgun duruyorum :) Gerçekten yorucu bir günün sonuydu.Evet ben yorgundum ama krem hala kapatıcı bir şekilde duruyordu yüzümde...Çok çok memnun kaldım.
    Bu 23 numarasıydı.Firmadan tester istemiştim bir gün sonra yolladılar.İlgileri için çok teşekkür ederim.Bu ton bende açık kaldı ve 27 numarasını sipariş verdim.Onun da yazısı yakında gelir.Gün boyu bana yaşattığı his çok güzeldi.Daha sıkı,daha canlı,kusurlarımı gizleyen gayet örtücü-kapatıcı bir bb denemiş oldum.Uyandırdığı hissi çok sevdim.İyileştirici etkisinin olduğu vaat ediliyor.Bunu da düzenli kullanımla gözlemleyeceğiz.Benim karma yağlı cildimi pul pul yapıp kurutmadı.Hatta gün ortasında t bölgem çok hafifçe parladı ve transparan pudramla parlamayı önledim.Ama çok hafifti parlama.Bu bb krem aynı zamanda yağlı karma ciltleri matlaştırıyor bence.Bu benim gözlemim.Çünkü normalde gün içinde çok daha yoğun parlamam olurdu.Bu da benim için bir artı...Matlaştırırken kurutmaması da karma cildim için süper oldu.Aradığım bb ' yi buldum.Umarım sizlere de fikir vermişimdir.Sevgiler :)